p1030122

050 331 3833 | tanja.lehtinen@tilidea.fi

Ennen Tilideaa työskentelin kahdessa suuressa tilitoimistossa Turun alueella. Tehtäviini kuului kirjanpidon ja tilinpäätösten lisäksi konsernikirjanpitoa ja kansainvälisen pörssiyhtiön raportointia.

Ennen tilitoimistoalalle siirtymistä olen työskennellyt mm. ostajana ja myyjänä raskaassa teollisuudessa, rakennusalan tukkuliikkeessä ja vähittäiskaupassa. Tunnen siten esimerkiksi toiminnanohjauksen ja varastonhallinnan ja osaan katsoa taloushallintoa asiakkaan liiketoiminnan näkökulmasta. Minulla on hyvä kokonaiskäsitys liiketoiminnasta myös koulutukseni puolesta. Olen 2004 valmistunut kansainvälisen liiketoiminnan Bachelor of Business Administration (vrt. tradenomi) ja 2015 valmistuin kauppatieteiden maisteriksi Turun kauppakorkeakoulusta.

Kirjanpitäjän rooli voi vaihdella suuresti. Joillekin asiakkaille riittää lakisääteisistä ilmoituksista huolehtiminen. Suurin osa asiakkaista seuraa tuloksen kehittymistä kirjanpidon raporteista kuukausittain ja osa asiakkaista hyödyntää kirjanpidon tuottamaa tietoa jopa viikottain. Kokemukseni mukaan yritykset voivat halutessaan saada kirjanpidosta paljon enemmän irti ilman, että kustannukset merkittävästi nousevat. Kirjanpitohan tehdään joka tapauksessa jossain vaiheessa. Kirjanpidosta voidaan tuottaa erilaisia raportteja, joiden avulla voidaan seurata yrityksen taloutta ja yrityksen toimintaa. Kirjanpidon tulisi olla mahdollisimman ajantasaista, jotta tietoa voidaan hyödyntää yrityksen päätöksenteossa. Siksi hieman suurempien yritysten kohdalla suosittelen tiivistä yhteydenpitoa ja yhteistyötä kirjanpitäjän kanssa. Ja deadlinet kannattaa sopia kirjanpitäjän kanssa ajoissa, ainakin jos on jotain erityisiä suunnitelmia tiedossa.